Vianoce v Zambii

Po našej malej expedícii nás už Jano nedočkavo čakal v kempe. Všetci sme boli strašne unavení a vôbec sa nám nechcelo na vodu, no keďže Jano práve došiel tak sme sa obetovali aby sme ho previedli perejami. Voda stále stúpa a tak sa pomaly ale iste všetky časti rieky menia. Niektoré válce miznú iné naberajú na sile.

x
Snorchel na 3. pereji

x
Nina na 4.

x
Nina na 5. pereji

x
x

Ďalší deň sa nám vyslovene splavovať dole nechcelo a tak sme sa aspoň donútili vypadlovať pod Victorine vodopády a pozrieť si ich zo spodu aj so známymi perejemi mínus rapids. Snažili sme sa vystupovať na jednu skalu aby sme si to tam mohli prezrieť a v tom na nás Capko a Snorchel začali kričať, že na nás ide krokodíl. Ja s Ninou sme začali pádlovať do prúdu s nádejou, že tam nepôjde. Po chvíle pádlovania sme ho zbadali a zistili, že to je len maličký krokodíl a že ten sa bojí viac nás ako my jeho. Občas sa totiž stane , že malý krokodíl prepadne cez hranu vodopádu šťastím prežije, preto je aj pár krokodílov na prvom úseku rieky. Ďalej na pláne bolo splaviť perej čís. 2 a zasurfovať si chvíľu. Vody je už veľa a tak nie je vôbec ľahké dostať sa do vlny. Inak super deň.
Na ďalší deň sme mali na pláne opäť ísť na vodopády ale tento krát z hora.

x
x

Po prehliadke vodopádov sme si s Ninkou kúpili náš vianočný darček a to zoskok Bungee juping. Skáče sa dole z mostu nad riekou Zambezi z výšky 110 m nad hladinou. Musím povedať, že to je veľmi silný zážitok.
x

Keďže v tento deň boli Vianoce rozhodli sme sa si ugrilovať na večeru veľkého lososa. Šnorchel špecialista na grilovanie rýb nám spravil perfektnú večeru so všetkým čo k tomu treba. Všetci sme si tento sviatok užili ako sa len dá, možno ešte lepšie ako doma.

x
Naše Vianoce

Ďalšie dni sme jazdili pereje , zväčša 1-10 v podstate stále to isté ale vďaka tomu že voda stále stúpa tak nás vždy prekvapia niečím novým.

x
x
x

Dnes máme opäť deň voľna a začíname plánovať výlet do Botswany na safari.

Fotky sú od Jana Rusnáka
Dalšie fotky sú na jeho picassa stránke.

Majte sa
Peter , Nina , Snorchel , Sasa , Jano , Capko , Mato